Призив към всички създатели на промяната, ангажирани с образованието на ромите | Присъединете се към нас на Конгреса на педагозитена РОФ 2024!

Краен срок – 8 март

Местоположение: CH Hotel, Букурещ, Румъния

Дати: Пристигане – Петък (5-ти април) 

Събота (6-ти април) – РОФ Конгрес на педагозите (09.00 – 18.00 ч.)

Неделя (7-ми април) – Отпътуване

Разходите за пътуване, храна и настаняване ще бъдат осигурени от РОФ

Ромският образователен фонд ще бъде домакин на своя встъпителен Конгрес на педагозите от 5 до 7 април в Букурещ, Румъния, събирайки на едно място педагози с различен опит, които работят с ромски общности и вярват в необходимостта от промяна.

От 2022 г. Ромският образователен фонд отвори нова историческа глава в работата си за трансформиране на образованието за ромските общности в Централна, Източна и Югоизточна Европа. Като част от тази стратегическа промяна, ние решихме да поканим за разговор конкретно педагози, работещи с ромски общности. 

Приветстваме както участници от ромски произход, така и нероми от Сърбия, Румъния, България, Северна Македония и Словакия. Изключително ще се радваме да посрещнем на конгреса педагози от всяко ниво – предучилищно, начално и средно образование, учители по професионални предмети, наставници, асистенти, помощници на учители и такива, които изпълняват образователна роля при работа с ромските общности.

Местата на конгреса са ограничени, затова отправяме молба към вас да се запознаете с този формуляр, да отговорите на кратката анкета и да ни кажете защо искате да участвате в конгреса на педагозите. От наша страна ние ще ви уведомим в случай, че вашата кандидатура е успешна. Ще бъдат избрани по петима участници от Сърбия, България, Северна Македония и Словакия; десет участници ще бъдат избрани от Румъния. Комисия от РОФ ще определи окончателния брой участници в конгреса, за да се осигури представител от всяко ниво и опит педагози.

Присъединете се към нас за едно динамично събитие, по време на което мотивирани хора, работещи в сферата на образованието с ромски общности, ще си сътрудничат, ще вдъхновяват и ще създават иновации

Конгресът на педагозите на РОФ 2024, организиран от РОФ и екип от отдела за иновации на Обединеното кралство, организация, която подкрепя промяната в образованието по света, ще:

• Събере на едно място мотивирани и отдадени преподаватели, за да споделят своя опит от първо лице – предизвикателствата и възможностите, които срещат в работата си.

• Предложи набор от провокиращи размисъл сесии, за вдъхновяване на творческото мислене в подкрепа на новата стратегия на Ромския образователен фонд и разработването на иновативни образователни програми.

• Насърчи нова посока на мислене и ново взаимодействие между онези, които вярват, че е възможно прилагане на нов подход към образованието на ромите.

• В навечерието на Международния ден на ромите, 8 април, ще даде възможност да отпразнувате ангажимента и постиженията на педагозите, работещи с ромските общности. 

Работен език: Конгресът ще се проведе на английски език с осигурен преводач от РОФ. Работното владеене на английски език е желателно, но не е задължително.